Stop Accidents participarà en la Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat. Durant aquests dies s’organitzen diverses activitats que promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, promouen una mobilitat a peu o en bicicleta, com a forma de desplaçar-se més econòmica i saludable. A més de sostenible, perquè ajuda al nostre medi ambient.

A continuació presentem les activitats organitzades per la nostra entitat i us convidem a participar:

Xerrada per a joves “Aprenent a Conduir i a Viure”. Xerrada sobre les conseqüències dels accidents de trànsit adreçada a joves de secundària.

 • Dimecres 18 de setembre a l’escola Vedruna i Abat Oliva de Ripoll. 

Exposició itinerant: Exposició fotogràfica que recull les principals infraccions que es cometen a la nostra ciutat. S’acompanya amb una xerrada per fomentar hàbits de mobilitat segurs i sostenibles. 

 • S’exposarà del 4 de setembre al 7 d’octubre de 8:30 h a 22:00 h Centre Cívic Matas i Ramis. Carrer Feliu i Codina nº 20. La xerrada es farà al mateix centre el dimecres 18 de setembre de 19.30 h a 20.30 h. 
 • S’exposarà del 16 al 30 de setembre al Centre Penitenciari Puig de les Basses. Raval Disseminat, 53, 17600 Figueres, Girona. La xerrada es farà al mateix centre el divendres 27 de setembre a les 12.00 h.

 Exposició “Escalofrios”: Exposició fotogràfica sobre rescats d’accidents amb vehicles pesants a peu de carretera. 

 • Dijous 19 de setembre de 9.00 h a 21.00 h. A la Biblioteca de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris, nº2.  S’acompanyarà d’una xerrada de prevenció d’accidents, el mateix dijous a les 18.30 h.  

Conte infantil “El Jordi, la Jordina i els seus amics interestel·lars”: Explicació d’un conte interactiu en el qual es treballarà la mobilitat segura a les ciutats, tant com a vianants i com a conductors de bicicleta i patinets.

 • Dilluns 16 de setembre a les 18.00 h a 19.30 h. A la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet carrer del camp del Ferro 1-3 de Barcelona.
 •  Dimecres 18 de setembre de 17.30 h a 19.00 h a la Biblioteca de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris, nº 2 de Barcelona. 

 Taller Fes-te visible: creació de reflectants, a partir de material reutilitzable (CD’s). Tant per portar a la motxilla com a les rodes de la bicicleta. Dins aquesta activitat, es donen missatges de prevenció d’accidents. 

 • Divendres 20 de setembre a les 17.00 h a 19.00 h. Centre Cívic Casa del Rellotge. Passeig de la zona franca nº 116 08038 Barcelona.
 • Dissabte 21 de setembre a les 12.00 h a 13.00 h a la Biblioteca de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris, nº2 de Barcelona. 

 Conviure amb el trànsit: Taller de xapes personalitzades amb missatges de prevenció per evitar accidents de trànsit i adquirir una mobilitat segura a la ciutat.

 • Dimarts 17 de setembre de 18.00 h a 20.00 h a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda. Carrer de les Camèlies nº 76-80 de Barcelona. 
 • Festes de la Mercè. Dissabte 21 de setembre de 11.00 h a 13.00 h a Plaça Catalunya (Carpa Rosa).

 Parking Day Barcelona: transformació de l’espai per donar a conèixer la necessitat de fer-nos visibles per tenir una mobilitat segura a la ciutat. Es regalaran reflectants creats amb CD reciclats.  

 • Divendres 20 de setembre  de 10.00 h a 14.00 h. Al barri de l’Eixample, al carrer Consell de Cent nº 487 de Barcelona. 

Ves, Torna i Viu: Campanya de conscienciació directa als usuaris de les benzineres de Bcn, a qui es lliura un punt de llibre amb recomanacions i consells bàsics per una conducció segura. 

 • Divendres 20 de setembre de 10.00 h a 14.00 h. Estació de Servei Repsol de l’Avinguda Litoral nº 45 i Estació de Servei Repsol del Carrer Diputació nº 371 de Barcelona. 

Vine i camina amb nosaltres!

VIII CONCURS NACIONAL DE FOTOGRAFIA VIANANT, NO travessis la teva vida

Us convidem a participar en el VIII Concurs Nacional de Fotografia: Vianant, no travessis la teva diva.

DESCARREGA LES BASES  I PARTICIPA!

TERMINI DE PRESENTACIÓ FINS AL 15 DE NOVEMBRE DE 2019.

Els participants han de destacar comportaments de risc dels usuaris en els entorns urbans i interurbans, a través d’un reportatge fotogràfic que permeti reflexionar sobre les causes i conseqüències dels sinistres de trànsit, per prevenir riscos i promoure una nova cultura de la seguretat viària com contribució a la reducció dels índexs de sinistralitat.

 • Impulsar, a través de la fotografia com a forma d’expressió social, la problemàtica viària.
 • Obtenir fotografies inèdites que reflecteixin les situacions de risc de vianants i / o conductors.
 • Generar un espai de reflexió a través de les imatges que permeti l’intercanvi i la difusió entre un gran nombre de persones, ja que s’organitzarà una exposició itinerant.
 • Promoure una recerca de solucions.

MOLTA SORT!

BASES VIII CONCURSO NACIONAL FOTOGRÀFIC CAT 2019

La campanya de Stop Accidents per conscienciar els conductors

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, que enguany cau en un cap de setmana llarg, familiars i amics de víctimes en sinistres viaris parlen de la seva experiència amb els conductors  

 

Els desplaçaments massius que es fan quan hi ha operacions sortida d’estiu incrementen el risc d’accident de trànsit. Segons dades de la Direcció General de Trànsit, els mesos de juliol i agost del 2018, 256 persones van morir en sinistres mortals, 31 víctimes més que l’estiu del 2017. Amb l’ànim de reduir aquestes xifres, l’associació Stop Accidents es mobilitza amb la campanya “Ves, torna i viu”. Diversos voluntaris, ja siguin familiars de víctimes mortals en sinistres viaris com persones que han patit algun accident, conscienciaran durant tot aquest divendres els conductors que s’aturin a cinc estacions de servei repartides per tot Catalunya. Una de les quals és la de l’avinguda del Litoral, a tocar de la platja del Bogatell.

Un dels voluntaris que hi participa és el Carles. Ell és una víctima col·lateral d’un accident: “Vaig sortir del cotxe per socórrer la víctima d’un accident i un cotxe em va atropellar a mi i a un altre conductor que també volia prestar auxili”. Ell va quedar amb seqüeles a una cama i ha de fer servir permanentment una crossa, però l’altra víctima va tenir menys sort: “Va morir i per això faig de voluntari, perquè aquella mort serveixi per conscienciar els conductors i recordar-los que han d’actuar amb sentit comú”. Demana “seny” quan se surt de nit i es consumeix alcohol: “Reserva diners per tornar amb un taxi. Deixa el cotxe i aleshores beu tot el que et vingui de gust”. Alerta també sobre l’ús del mòbil: “T’atures a un semàfor i, de 10 conductors, cinc van mirant el mòbil”.

L’objectiu és que a partir de les experiències reals dels voluntaris s’aconsegueixi que els conductors tinguin un comportament responsable al volant i siguin conscients del perill que suposa no fer cas a les normes viàries o d’actuar de manera irresponsable. L’acció es fa coincidir amb l’operació sortida per la revetlla de Sant Joan, que cau en diumenge i, per tant, propicia un cap de setmana de tres dies.

https://beteve.cat/mobilitat/ves-torna-viu-stop-accidents-campanya-revetlla/

 

 

 

Agraïment a la VII Cursa DiR Guardia Urbana Diagonal

Des de Stop Accidentes, estem molt satisfets d’haver participat el passat diumenge 12 de maig, en la VII Cursa DIR GUARDIA URBANA DIAGONAL.

Volem agrair totes les mostres de solidaritat rebuda per part de Guàrdia Urbana i del Dir, amb les víctimes de trànsit. I també felicitar a tots els corredors i corredores de la cursa, per superar reptes tan solidaris com el que vam viure diumenge.

Milers de participants van tenyir de blau la Diagonal, amb les samarretes oficials de la cursa, per guanyar la carrera als accidents de trànsit. Entre tots ens hem de comprometre, a lluitar contra l’accidentalitat viaria. Per l’alt impacte que tenen els accidents en la societat i l’entorn familiar dels afectats.

Per això aplaudim i ens sumem a iniciatives com aquesta!

Les victimes de trànsit, presents a la VII Cursa DiR Guardia Urbana Diagonal

 

El pròxim 12 de maig de 2019 viurem la VII Cursa Dir Guardia Urbana diagonal de 5km i 10km. Aquest any, la carrera se solidaritza amb les víctimes de trànsit per sensibilitzar la societat sobre la magnitud, l’impacte i les repercussions que els accidents mortals i greus tenen en el seu entorn familiar.

L’institut Guttmann, l’entitat PAT APAT i Stop Accidentes, participarem activament en aquesta carrera juntament amb corredors voluntaris de la Guàrdia Urbana.

Tant víctimes com familiars de víctimes correrem més que mai per aquesta causa, que ens afecten a tots.

El punt de sortida de la cursa serà a l’Avinguda Diagonal 686 davant de Palau Reial de Pedralbes. El punt d’arribada del 5 km serà a Avinguda Diagonal, carrer de la Marina i el punt d’arribada dels 10 km al Passeig Garcia Faria (abans de l’encreuament amb el carrer Selva de Mar). Animeu-vos a participar en aquesta cursa que respira molt bon ambient esportiu i solidari.

Des de Stop Accidents, agraïm l’especial suport de Guàrdia Urbana i Clubs DIR i us animem a viure aquesta experiència!

Memorial en record de les víctimes de trànsit a Barcelona

Barcelona ja disposa d’un memorial en homenatge a les víctimes de trànsit i els seus familiars. El monument s’ha instal·lat a la zona enjardinada que està al costat del passeig Marítim de Nova Icària i l’espigó del Bogatell.

Des de les associacions de víctimes com Stop Accidents, feia anys que reclamàvem a l’Ajuntament de Barcelona aquest reconeixement i el passat 17 d’abril vam poder anar a la seva inauguració.

Aquest monument pren forma d’un banc d’acer d’11 metres de longitud amb una sèrie de lletres encunyades que recullen una part del poema Cançó de la mort callada, de Salvador Espriu.

Aquest fragment es pot llegir amb la projecció de les ombres quan li toca el sol:
I sento com la muda
mort dels homes s’emporta
el meu do de paraules:
esdevé pur silenci
el meu dolor.

Aquest text elegit fa evidència al fet que les víctimes d’un accident no són només les persones mortes sinó també els seus familiars i amics. Fent més visible les conseqüències dels accidents i el dolor que comporta.

Des de l’entitat estem satisfets per veure que aquesta petició s’ha fet realitat i per tenir un espai dedicat al record i no oblidar les víctimes ni el mal que produeixen els accidents. De la mateixa manera, ens seguim comprometent en la lluita contra la Violència Viària, que segueix encara present en la nostra mobilitat.

Infografies que salven vides

Compartim aquestes infografies que ens han fet arribar des de mossos d’esquadra, per tal que ho tingueu present i ens ajudeu a fer difusió per la seguretat de tothom.

Gent Gran, camineu amb seguretat, vosaltres sou els referents: consells per a la gent gran per assolir una mobilitat segura. gent gran

Seguretat en les avaries, NO abaixeu la guàrdia: Consells per quan patim una avaria al vehicle.  avaries

Esperem que tota aquesta informació siguin d’utilitat.

Recordeu que entre tots podem evitar accidents i víctimes de trànsit.

 

 

Formació en atenció psicosocial a víctimes de la violencia viaria

Ets psicòleg i t’agradaria ampliar la teva formació en emergències?

Des de l’entitat Stop accidents, hem organitzat una formació gratuïta sobre l’atenció psicosocial a víctimes d’accidents de trànsit.

Actualment fa 19 anys que treballant en l’ajuda psicosocial a víctimes i familiars i en la prevenció i educació en valors mitjançant activitats a favor de la seguretat viària. Un treball satisfactori per haver evitat més morts i per haver ajudat al fet que moltes famílies afectades, trobessin forces i nous motius per continuar vivint.

Ens agradaria informar-vos sobre la propera formació gratuïta sobre atenció psicosocial a víctimes d’accidents de trànsit.

Dissabte 30 de març de 2019 de 10.00 h a 19.00 h. Al Centre de Formació Purri a Dos Hermanas (Sevilla).

Podeu més informació sobre els continguts, podeu consultar el programa del curs que adjuntem a continuació.

Per inscripcions, podeu contactar directament amb la delegació Stop accidents d’Andalusia:

Stop Accidents Andalusia
Mov. 667787313
C / Daraxa, 36
Local Rigoberta Menchú
18230, Atarfe (Granada)
www.stopaccidentes.org

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès i que ens pugueu ajudar a compartir aquesta informació.

triptico Curso 2019 SEVILLA

 

GUANYADORA DEL CONCURS NACIONAL CARTES I DIBUIXOS, UNA ALUMNA DEL CEIP IMMACULADA CONCEPCIÓ DE SARAGOSSA.

Maria Sancho Gallego, Guanyadora Nacional del Concurs 2018 “Ara Anem Caminant Al Cole”, De Fundació Mapfre i Stop Accidents. A la vegada, la classe ha obtingut com a premi 3.000 euros per realitzar un viatge i el seu centre escolar, material educatiu o esportiu valorat en 1.000 euros.

Fundació MAPFRE i STOP Accidents han lliurat a l’alumna Maria Sancho Gallego, que cursa 6è d’Educació Primària al CEIP Immaculada Concepció, a Saragossa, el primer premi del concurs “Ara anem caminant a l’escola”, en l’àmbit nacional pel seu dibuix que l’ha titulat “Un mateix llenguatge salva vides!”, amb el qual ha participat en aquest certamen.

Les dues entitats van posar en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de desenvolupar en els més petits valors de convivència en la mobilitat i conductes viàries segures, a més de sensibilitzar-los sobre la importància d’adoptar comportaments responsables de camí a l’escola. Es fa especial èmfasi en el valor del professor i del centre escolar com a elements fonamentals en la conscienciació i formació dels alumnes per a la prevenció de lesions no intencionades en la infància.

La guanyadora, que ja va obtenir una bicicleta i un casc en resultar vencedora per la seva comunitat autònoma, ha participat a la final nacional del concurs al costat de sis estudiants que també es van classificar com a finalistes i que procedien d’Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, Madrid, Galícia i Comunitat Valenciana.

 

 

 

 

Saló Infantil Adrilàndia

Us esperem el 3 i 4 de gener, al Saló Infantil de Adrilàndia. És un esdeveniment ple d’activitats infantils, organitzades per diferents entitats i organitzacions de Sant Adrià del Besòs.

Des de Stop Accidents, disposarem d’un espai propi per oferir l’activitat, Fes-te visible.

Ens veiem els dies 3 i 4 de gener (dijous i divendres) de 10:30-14:00 i de 16.30 a 20h.

Al Pavelló Poliesportiu Municipal Ricart: Plaça Guillermo Vidaña s / n, 08930 Sant Adrià de Besòs (Barcelona).

Us esperem!