Els valors com a ciutadans: la transversalitat

Des de Stop Accidents treballem des de fa anys els valors com a ciutadans i ciutadanes per aconseguir una convivència millor, amb la finalitat d’aconseguir una mobilitat segura a les nostres ciutats i pobles. Uns valors que ens ajuden a pensar en l’altre, a actuar d’acord com ens agradaria que actuessin amb nosaltres, amb els nostres familiars, amb els nostres amics. Treballem amb infants, amb adolescents, amb adults, amb persones de totes les edats. Els valors són transgeneracionals i transversals, de manera que passen de generació en generació i de persona en persona.

En aquests moments de gran esforç conjunt, per fer front al COVID-19, és quan els valors de cada persona afloren. És cert que la solidaritat, el respecte, l’empatia, valors necessaris per a la convivència, no sorgeixen d’un dia per l’altre, cal treballar-los i aquest és un bon moment per posar-los en pràctica. És en situacions com les que estem vivint quan som conscients que una societat individualista no és la societat que funciona. Tots i totes ens necessitem: equips sanitaris, de neteja, de seguretat, d’alimentació, de transport, teleoperadors, telecomunicacions, serveis d’aigua, electricitat …, moltes persones treballant perquè els altres puguem estar a casa i mitigar aquesta pandèmia. I tots i totes tenim el nostre paper i responsabilitat dins de la societat.

Continua la lectura de Els valors com a ciutadans: la transversalitat

OBERTES LES INSCRIPCIONS AL III CONCURS “ARA ANEM CAMINANT AL COLE” 2020

STOP Accidents i Fundació MAPFRE, convoquen a nivell nacional la III edició de el Concurs de Cartes i/o Dibuixos “Ara anem caminant a l’escola” amb l’objectiu d’aconseguir comportaments segurs en el camí escolar.

Volem promoure els valors vials d’una mobilitat sostenible, segura i saludable en els desplaçaments diaris de la comunitat escolar que impulsi un model de convivència dins l’espai de mobilitat compartida.

El Concurs es dirigeix ​​als escolars de 3r a 6è primària que hauran d’escriure una carta o fer un dibuix, adreçat als seus pares, mares, a alguna institució, als seus companys/es o bé a qui ells vulguin, permetent multiplicar el missatge de la seguretat viària i oferir consells tant en el seu entorn familiar, en el seu municipi i a la població en general.

Fundació MAPFRE i STOP Accidents lliuraran els següents premis als 12 Guanyadors autonòmics:

 • 1ª categoria (alumnes de 3r i 4t de Primària): una bicicleta i un casc
 • 2ª categoria (alumnes de 5è i 6è curs de Primària): una bicicleta i un casc

Valorats en uns 200 € el conjunt de bicicleta i casc (dos-cents euros el conjunt de bicicleta i casc); els premis seran lliurats als alumnes autors dels treballs guardonats.

Continua la lectura de OBERTES LES INSCRIPCIONS AL III CONCURS “ARA ANEM CAMINANT AL COLE” 2020

ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS ARA ANEM CAMINANT AL COLE A BADALONA

AICHA BELHAJ DEL COL·LEGI MIGUEL HERNÁNDEZ DE BADALONA, GUANYADORA AUTONÒMICA DE LA CATEGORIA 5è i 6è CONCURS “ARA ANEM CAMINANT AL COLE” DE FUNDACIÓ MAPFRE I STOP ACCIDENTS

En aquesta segona edició han participat 1.650 alumnes/as de tot Catalunya.

L’alumna guanyadora ha rebut una bicicleta i un casc

Fundació MAPFRE i STOP Accidents van lliurar el 19 de desembre passat de 2019 en el Col·legi Miguel Hernández (Badalona) el primer premi per Comunitat Autònoma de la categoria 5è i 6è del concurs “Ara anem caminant a l’escola”. Un certamen organitzat amb l’objectiu de conscienciar els més petits sobre la importància d’adoptar comportaments responsables de camí a l’escola.

L’alumna guanyadora, Aicha Belhaj, que cursa 5è curs d’Educació Primària al Col·legi Miguel Hernández a la localitat de Badalona, ​​ha estat reconeguda per la seva carta amb la qual ha expressat com li han estat ajuda els nostres tallers de mobilitat segura i sostenible per ajudar al seu pare a respectar els semàfors quan van caminant a l’escola.

En el concurs, que es va posar en marxa el mes de maig, han participat més de 1.000 alumnes / as a la nostra comunitat.

Els sis alumnes guardonats en aquesta categoria en cadascuna de les sis comunitats participants passen a la fase final i opten al premi nacional, que es lliurarà durant el mes de gener.

La classe de l’alumne/a guanyador/a absolut/a en aquesta categoria obtindrà 1.500 euros per realitzar un viatge i el seu centre escolar, a més, material educatiu i / o esportiu valorat en 500 euros.

ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS “ARA ANEM CAMINANT A EL COLE” A SANT BOI.

FERRAN MÉZÁROS, ALUMNE DEL COL.LEGI SANT JOSEP DE SANT BOI, GUANYADOR AUTONÒMIC DE LA CATEGORIA 3r I 4t CONCURS “ARA ANEM CAMINANT AL COLE” DE FUNDACIÓ MAPFRE I STOP ACCIDENTS.

En aquesta segona edició han participat 1.650 alumnes/as de tot Catalunya.

L’alumne guanyador ha rebut una bicicleta i un casc

Fundació MAPFRE i STOP Accidents van lliurar el 20 de desembre de 2019 en el Col·legi Sant Josep (Sant Boi de Llobregat) el primer premi per Comunitat Autònoma de la categoria 3r i 4t del concurs “Ara anem caminant a l’escola”. Un certamen organitzat amb l’objectiu de conscienciar els més petits sobre la importància d’adoptar comportaments responsables de camí a l’escola.

L’alumne guanyador, Ferran Mészáros, que cursa 3r curs d’Educació Primària al Col·legi Sant Josep a la localitat de Sant Boi de Llobregat, va ser reconegut per la seva carta amb la qual ens ha donat una lliçó sobre les conseqüències que tenen les distraccions per a la mobilitat segura i sostenible.

El concurs es va posar en marxa al maig, i han participat més de 1.000 alumnes / as a la nostra comunitat.

Els sis alumnes guardonats en aquesta categoria en cadascuna de les sis comunitats participants passen a la fase final i opten al premi nacional, que es lliurarà durant el mes de gener de 2020.

La classe de l’alumne/a guanyador/a absolut/a en aquesta categoria obtindrà 1.000 euros per realitzar un viatge i el seu centre escolar, a més, material educatiu i / o esportiu valorat en 500 euros.

 

La DGT publica una nueva instrucción sobre los vehículos de movilidad personal

 • L’objectiu és establir criteris clarificadors per als usuaris, els ajuntaments i les administracions de l’autoritat fins a la publicació de la regulació formal que es recupera i que actualment es troba en tràmit.

4 de desembre de 2019.- Debut a l’augment de vehicles de mobilitat personal que estan proliferant a les zones urbanes, en els quals aquests vehicles es convertiran en un mitjà alternatiu de desplaçament per a ciutadans, la Direcció General de Trànsit ha publicat una instrucció transitòria en la que estableix una sèrie de criteris clarificadors dirigits als usuaris d’aquests vehicles, ajuts i agències de l’autoritat, fins que es publiqui la normativa corresponent que es farà en la mateixa línia de la qual s’està debatent a la Unió Europea.

La regulació formal dels vehicles de mobilitat personal (VMP) es troba actualment en fase de tramitació, però això no té cap impediment que una instrucció, com l’actual publicació, recuperi els criteris que hi hagi alguns vehicles dins de la normativa de trànsit vigent . “Era una petició que no s’havia realitzat policialment en trànsit, les situacions anteriors que es presenten en moltes ciutats i que incideixen negativament en el vial de seguretat, especialment quan afecten els col·lectius vulnerables”, va dir senyor Javier Villalba, subdirector de la Normativa de la DGT.

Continua la lectura de La DGT publica una nueva instrucción sobre los vehículos de movilidad personal

MANIFEST de STOP ACCIDENTES. #SembrandoVidas

MANIFEST de STOP ACCIDENTES. #SembrandoVidas

 

Des de fa 17 anys, commemorem el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit, conjuntament amb tots els països del món.

Les persones que han perdut la vida per causa de la violència viària suposen una de les majors catàstrofes humanes silenciada per la indiferència de la societat. Cada any moren al voltant d’ 1.355.000 persones, i es causen lesions a més de 50.000.000  de persones.

Només a Espanya, el 2018, han mort 1.806 persones i 8.935 persones han resultat greument ferides i pateixen seqüeles posteriors, si parlem de Catalunya van morir 326 persones i 1.694 persones van resultar greument ferides. Estem indignats que no es posi remei a aquesta pandèmia, per això,

 

DEMANEM Al Ministeri de Justícia la creació de Jutjats especialitzats de Violència Viària, perquè tal com estableix la Llei, cal apropar la justícia al ciutadà, oferir una adequada atenció a les necessitats existents i aconseguir una infraestructura idònia en l’àmbit judicial.

Les víctimes reclamen una justícia reeducadora per a l’infractor, reparadora per a les víctimes i preventiva per a la societat.

 

Per tant, EXIGIM que es compleixi en tots els seus articles l’Estatut de la víctima del delicte aprovat el 27 d’abril 2015, incloent també el delicte de trànsit, que reconeix que la protecció i suport a la víctima no es limiten als aspectes materials i a la reparació econòmica, sinó que també s’estenen a la seva dimensió moral; per la qual cosa,

 

 • Considerem necessari oferir una atenció integral a les víctimes de la violència viària, ho demanem per dret i en solidaritat amb totes les víctimes que pateixen tot tipus de violències.MANIFEST de STOP ACCIDENTES. #SembrandoVidas Des de fa 17 anys, commemorem el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit, conjuntament amb tots els països del món.Les persones que han perdut la vida per causa de la violència viària suposen una de les majors catàstrofes humanes silenciada per la indiferència de la societat. Cada any moren al voltant d’ 1.355.000 persones, i es causen lesions a més de 50.000.000  de persones.Només a Espanya, el 2018, han mort 1.806 persones i 8.935 persones han resultat greument ferides i pateixen seqüeles posteriors, si parlem de Catalunya van morir 326 persones i 1.694 persones van resultar greument ferides. Estem indignats que no es posi remei a aquesta pandèmia, per això,

   

  DEMANEM Al Ministeri de Justícia la creació de Jutjats especialitzats de Violència Viària, perquè tal com estableix la Llei, cal apropar la justícia al ciutadà, oferir una adequada atenció a les necessitats existents i aconseguir una infraestructura idònia en l’àmbit judicial.

  Les víctimes reclamen una justícia reeducadora per a l’infractor, reparadora per a les víctimes i preventiva per a la societat.

   

  Per tant, EXIGIM que es compleixi en tots els seus articles l’Estatut de la víctima del delicte aprovat el 27 d’abril 2015, incloent també el delicte de trànsit, que reconeix que la protecció i suport a la víctima no es limiten als aspectes materials i a la reparació econòmica, sinó que també s’estenen a la seva dimensió moral; per la qual cosa,

   

  • Considerem necessari oferir una atenció integral a les víctimes de la violència viària, ho demanem per dret i en solidaritat amb totes les víctimes que pateixen tot tipus de violències.

   

   

  SOL·LICITEM LA CREACIÓ D’UNA SECRETARIA D’ESTAT PER A TOTES LES VÍCTIMES DE FETS VIOLENTS, perquè, més enllà de les emergències, un cop s’ha produït la tragèdia, trobin des de l’Administració l’ajuda i el suport necessaris per reorientar les seves vides i protegir els seus drets.

  El nostre objectiu continua sent ZERO VÍCTIMES en el trànsit. Els nostres éssers estimats són la nostra memòria i la memòria traça el camí que volem recorre junts, perquè a tots ens correspon actuar, per tant convoquem a tota la societat, perquè entre tots puguem construir un món millor i més segur, en benefici de la vida.

 

 

SOL·LICITEM LA CREACIÓ D’UNA SECRETARIA D’ESTAT PER A TOTES LES VÍCTIMES DE FETS VIOLENTS, perquè, més enllà de les emergències, un cop s’ha produït la tragèdia, trobin des de l’Administració l’ajuda i el suport necessaris per reorientar les seves vides i protegir els seus drets.

El nostre objectiu continua sent ZERO VÍCTIMES en el trànsit. Els nostres éssers estimats són la nostra memòria i la memòria traça el camí que volem recorre junts, perquè a tots ens correspon actuar, per tant convoquem a tota la societat, perquè entre tots puguem construir un món millor i més segur, en benefici de la vida.

Dia Mundial En Record a les Víctimes de Trànsit 2019

Impulsat per la Federació Europea de Víctimes de la Carretera (FEVR), l’Assemblea General de l’ONU va declarar el tercer diumenge de novembre Dia Mundial en Record de les Víctimes  de Trànsit, que enguany se celebrarà el 17 de novembre. Per aquest motiu l’entitat STOP ACCIDENTES ha unit forces junt amb l’entitat P(A)T, per commemorar aquest dia amb una ofrena floral que tindrà lloc al Memorial de la Víctima. Es tracta d’un dia per a retre  un reconeixement públic a totes i tots els afectats i afectades per un sinistre de trànsit.

L’acte tindrà lloc al Parc de la Nova Icària, just a la zona enjardinada del passeig Marítim de la Nova Icària i l’espigó del Bogatell el diumenge 17 de novembre a les 11 h.

A continuació, podeu consultar el programa d’aquest esdeveniment.

 • 11.00h Inici de l’acte amb l’ofrena floral per part de les diferents institucions i assistents, amb música de la Coral Sant Josep Oriol.
 • 11.10h Parlaments de les Associacions de víctimes de Trànsit.
 • 11.20h Parlaments de les Institucions convidades.
 • 11.30h Poemes i escrits de familiars i víctimes.
 • 11.40h Minut de silenci en homenatge a les víctimes de trànsit i els seus familiars.
 • 11.41h “El Cant dels Ocells De Pau Casals, interpretat al violoncel per Nico Cobo.
 • 11.45h Cloenda.

Aquest acte es possible gràcies a la col·laboració de la fundació Mutual de Conductors, Servei Català de trànsit i l’Ajuntament de Barcelona.

Esperem amb il·lusió que pugueu acompanyar-nos i ajudar-nos a fer-ne difusió d’aquest dia tan especial.

Trobareu més informació a les nostres xarxes socials:

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

XIV Fòrum Contra la Violència Viària, organitza STOP ACCIDENTS

XIV Fòrum Contra la Violència Viària, organitza STOP ACCIDENTS

Inscripció gratuïta. Aforament limitat, necessària inscripció en el següent link:  https://ssl.stopaccidentes.org/foro2019/

MOBILITAT DE LA GENT GRAN: FACTORS CLAUS DE CAUSALITAT I MECANISMES DE PREVENCIÓ

A causa del desenvolupament urbanístic i poblacional de les ciutats la gent gran troben moltes dificultats a l’hora de sortir al carrer; excessiu trànsit, conductors intolerants, voreres en mal estat, barreres arquitectòniques, etc. A tot això, si sumem les dificultats funcionals que es deriven del mateix procés d’envelliment: la lentitud en els reflexos, la menor mobilitat i la disminució de l’agudesa visual i auditiva, fan que en edats avançades siguem més susceptibles de patir un sinistre en les vies i que, en cas d’ocórrer, les conseqüències siguin de major gravetat.

La població major constitueix també un dels grups d’edat amb més creixement a causa del progressiu increment de l’esperança i de la qualitat de vida, en el nostre país. Perquè els nostres majors puguin mantenir aquesta qualitat de vida, és important que puguin desenvolupar-se amb normalitat en els seus desplaçaments, sigui com a vianant, conductor o viatger. És també de gran importància i no el podem oblidar, considerar des d’una perspectiva mèdica, l’efecte i ús de medicaments que influeixen negativament en la conducció.

PROGRAMA

09:00 h. RECEPCIÓ DELS ASSISTENTS
09:30 h. PRESENTACIÓ DE L’ACTE. Carlos García-Hirschfeld. Periodista, director i presentador de Seguretat Vital de TVE1.

BENVINGUDA
09:30 a 10 h.
Carlos Hernández Claverie. Subsecretari del Ministeri Sanitat, Consum i Benestar Social.
Bartolomé Vargas. Fiscal de sala de Seguretat Viària.
Ana Novella. Presidenta Stop Accidents.

DIAGNÒSTIC DE LA REALITAT: HÀBITS DE MOBILITAT EN LA GENT GRAN

.- 10:00 h. Urbanisme i mobilitat en les persones grans: la ciutat del vianant. José Fariña Tojo. Professor emèrit d’Urbanística i Ordenació del Territori de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid. Universitat Politècnica de Madrid.
.- 10:20 h. Els nous majors: perfils, oci i mobilitat. Rocío Fernández-Ballesteros García, Professora Emèrita Departament Psicologia biològica i de la Salut. Universitat Autònoma de Madrid.
.- 10:40 h. Incidència de la gent gran en la sinistralitat viària. Dades i estadístiques en l’àmbit nacional. Álvaro Gómez Méndez. Director de l’Observatori Nacional de Seguretat Viària de la DGT.

11:00 A 11:30 h. PAUSA – CAFÈ

MECANISMES DE PREVENCIÓ

.- 11:30 h. Els centres de reconeixement per a conductors: Legislació actual i funcionament. Perspectiva empresarial. Bonifacio Martín Escurín. Associació Espanyola de Centres Mèdic-Psicotècnics (ASECEMP)
.- 11:45 h. Deteriorament cognitiu entre la població més gran. Ús i efectes en la conducció de medicaments habituals en la tercera edat. Una perspectiva mèdica i psicològica. Pendent de confirmar: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.
Nuria González Fernández: Atenció Primària de Salut. Conselleria de Sanitat Comunitat de Madrid.
Camino Verdugo Reino.Coordinadora de GT. Seguretat Viària del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid.
.-12: 30 h. Els centres de reconeixement per a conductors: Perspectiva de funcionament real. Francisco Javier Molano Martín. Tinent Coronel Cap del Sector de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil de Galícia.
.-12: 50 h. Funcionarà la reforma del Codi Penal del 2019? José Pérez Tirado. Assessor Jurídic de Stop Accidents. Representant de les Associacions de Víctimes a la Comissió del barem.
.-13: 10 h. Bones Pràctiques internacionals per a la mobilitat entre la població gran, en ciutats i entorn rural. Jeanne Picard. Cofundadora de Stop Accidents, Delegada de Galícia i presidenta de la Federació Iberoamericana d’Associacions de Víctimes Contra la Violència Viària (FICVI).
.-13: 30 h. Els majors com: conductors, vianants ¿quins són els seus riscos? Són evitables? Roberto Ramos. Fundació CNAE
.-13: 50 h. Propostes de millora de STOP ACCIDENTS. Ana Novella, presidenta de STOP ACCIDENTS

CLAUSURA
Yolanda Fuentes Rodríguez. Directora general de Salut Pública
Manuel Martínez Domene. Director general de l’IMSERSO
Pere Navarro. Director general DE TRÀNSIT

Stop Accidents, estará present a la XIV Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la UAB

Banner noticia SMSS UAB 2019

El 17 d’octubre, com a dia clau de la XIV Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, se celebrarà el Dia de la Bici. Una jornada on tota la comunitat universitària podrà participar activament en les activitats que tindran lloc a la plaça Cívica entre les 10 i les 14 h.

Sota el lema “Emergència Climàtica: La UAB actua!”, del 14 al 18 d’octubre, la UAB celebra la seva XIV Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, en el marc del Campus SIS, amb l’objectiu de sensibilitzar a la comunitat campus dels avantatges econòmics, ambientals i socials de l’ús dels mitjans actius (a peu i en bici), del transport públic col·lectiu i la racionalització del vehicle privat de combustió fòssil, en tots els nostres desplaçaments quotidians.

Desde Stop Accidents, participarem oferint diverses activitats relacionades amb la mobilitat sostenible i segura. Entre ellas, impartirem el Curs Acció, risc i prevenció d’accidents de trànsit. 

Us convidem a veure més informació a la pàgina web de la UAB:

 • https://www.uab.cat/web/setmana-mobilitat/curs-accio-risc-i-prevencio-d-accidents-de-transit-1345798226201.html
 • https://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/la-uab-celebra-la-xiv-setmana-de-la-mobilitat-sostenible-i-segura-1345667174054.html?noticiaid=1345798070527

Agraïm tota la difusió possible d’aquest esdeveniment. Entre tots podem assolir una Mobilitat Sostenible i Segura per Evitar més accidents