Campanyes de conscienciació

Operació sortida 

Projecte de sensibilització per evitar accidents de trànsit durant les operacions sortida. Es porta a terme en diferents benzineres de tota Catalunya. Un grup de víctimes de trànsit es reparteixen entre les benzineres repartint als conductors/es uns punts de llibre amb recomanacions sobre trànsit abans d’emprendre qualsevol viatge. 

Gràcies a la implicació activa d’una xarxa de voluntaris, es pot arribar a sensibilitzar a aquelles persones que agafin el cotxe, de manera que després d’haver llegit les recomanacions o d’haver escoltat experiències reals, puguin adquirir una actitud més responsable davant el volant. No podem oblidar que tots compartim les nostres vides a les carreteres.

Col·lectius Vulnerables 

El col·lectiu de ciclistes, motoristes i usuaris de Vehicles de Mobilitat personal, junt amb els vianants, son considerats com a col·lectius vulnerables dins l’àmbit de la Mobilitat. Per reduir el risc de sinistre cal, per tant, aprofundir en el coneixement d’aquests factors i adoptar mesures de protecció que facin del carrer un lloc més segur des del punt de vista de la sinistralitat viària.

Des de l’entitat promovem dues accions que ajudin a prevenir sinistres de trànsit en aquests col·lectius, en la línia d’ajudar a conscienciar i protegir als usuaris i usuàries més vulnerables. 

Mou-te Segur

 

Una iniciativa a peu de carrer que incita a reflexionar als vianants recordant la importància d’adquirir actituds segures en tots els usuaris/ies que compartim l’espai públic. Diferents voluntaris/col·laboradors de Stop Accidentes s’ubicaran en diversos passos de vianants concorreguts per donar punts de llibre amb recomanacions sobre com actuar com a bons vianants.

#NoEtTreguisElCasc

 

La idea de la campanya és que diverses persones voluntàries de l’entitat reparteixin uns adhesius reflectants per posar al casc i així ajudar a millorar la visibilitat del col·lectiu de motoristes i ciclistes. A més, serveix per recordar de la importància de no treure’s el casc, en cas de patir un sinistre, així com oferir algunes recomanacions per circular d’una forma més segura. Aquests adhesius s’acompanyen d’un flyer amb recomanacions sobre circulació segura per evitar sinistres.

Si voleu ser voluntaris i voluntàries d’aquestes campanyes, no dubteu en contactar directament amb l’entitat al 93 245 40 48 o bé a info@stopaccidentes.cat