ENTREGA DE PREMIS PROJECTE “AVIS, PAPIS, ARA US EDUCO JO” DE L’ENTITAT STOP ACCIDENTES

Aquest any 2020 han participat en els tallers 1.042 alumnes de 14 centres educatius de tota Catalunya.

Els/les alumnes/as guanyadors/es han sigut premiats amb un patinet i els seus corresponents elements de protecció.

 Des de l’entitat STOP Accidentes hem organitzat avui 17 de desembre de 2020, l’entrega de premis del projecte “avis, papis, ara us educo jo” als centres educatius Sagrat Cor de Gavà (categoria cicle superior de primària) i Isabel Besora de Reus (categoria cicle mitjà de primària).

Aquest projecte consta d’impartir uns tallers participatius dins l’aula, amb l’objectiu de conscienciar als més menuts, sobre la importància d’adoptar comportaments responsables durant la seva mobilitat. La intenció és que els/les alumnes/as transmetin aquestes actituds adquirides, al seu entorn més proper (pares, mares, avis, etc.). I tot això ho fan a través d’una carta i un dibuix que entreguen a les seves famílies i posteriorment a l’entitat. Des de l’associació hem seleccionat aquells dibuixos i redaccions més representatius amb missatges a favors de la seguretat viària. Posteriorment, hem elaborat un calendari escolar que entreguem a cadascun dels/les alumnes/es participants.  

Aquest any 2020, tant el projecte com els centres educatius s’han vist afectats per la pandèmia sanitària de la COVID-19. Això ha fet que menys escoles poguéssiu participar en aquestes xerrades. Com que ha sigut un any difícil, des de l’associació hem decidit repartir alegria i organitzar aquest concurs amb dos premis per dues categories (cicle mitjà i superior de primària). D’aquesta manera, hem seleccionat i premiat a dues escoles per reforçar la seva tasca i implicació amb l’educació viària.

Les escoles i alumnes/as premiats i premiades, han estat els següents:

Escola Sagrat Cor de Gavà:

  • Alumna Preseleccionada: l’Erika Llamazares, amb la carta titulada Estimada mare”. On dona consells a la seva mare per evitar patir un accident. Ha estat premiada amb una motxilla plena de productes reflectants de Stop Accidents.
  • Alumna guanyadora: La Mariona Gallardo, amb el dibuix titulat “Respecta el semàfor, amb compte!” Premiada amb un patinet, un casc i les proteccions corresponents.

Escola Isabel Besora:

  • Alumna Preseleccionada: Cloe Garola, amb la redacció “Estimat germà gran Arnau” Ha estat premiada amb una motxilla plena de productes reflectants de Stop Accidents.
  • Alumne guanyador: Aleix Mansilla, pel seu dibuix titulat “Dóna un like als hàbits de mobilitat” Premiat amb un patinet, un casc i les proteccions corresponents.

Tots els/les alumnes/as han rebut un petit obsequi, una polsera reflectant i una mascareta de Stop Accidents.

D’igual manera la nostra visita ha servit per recordar l’ajornament de l’entrega de premis del concurs “ara anem caminant a l’escola”, l’altre concurs que organitzem cada any junt amb la col·laboració de la Fundació Mapfre, on el premi són dues bicicletes per dues categories.   

Tots els/les alumnes/as i professorat han agraït la nostra feina i d’igual manera s’han il·lusionat molt amb els premis i obsequis rebuts. Des de Stop Accidents agraïm molt la participació de tots els centres educatius i us desitgem unes bones festes i un bon any 2021.

Escola Sagrat Cor:

   

Escola Isabel Besora: