Memorial en record de les víctimes de trànsit a Barcelona

Barcelona ja disposa d’un memorial en homenatge a les víctimes de trànsit i els seus familiars. El monument s’ha instal·lat a la zona enjardinada que està al costat del passeig Marítim de Nova Icària i l’espigó del Bogatell.

Des de les associacions de víctimes com Stop Accidents, feia anys que reclamàvem a l’Ajuntament de Barcelona aquest reconeixement i el passat 17 d’abril vam poder anar a la seva inauguració.

Aquest monument pren forma d’un banc d’acer d’11 metres de longitud amb una sèrie de lletres encunyades que recullen una part del poema Cançó de la mort callada, de Salvador Espriu.

Aquest fragment es pot llegir amb la projecció de les ombres quan li toca el sol:
I sento com la muda
mort dels homes s’emporta
el meu do de paraules:
esdevé pur silenci
el meu dolor.

Aquest text elegit fa evidència al fet que les víctimes d’un accident no són només les persones mortes sinó també els seus familiars i amics. Fent més visible les conseqüències dels accidents i el dolor que comporta.

Des de l’entitat estem satisfets per veure que aquesta petició s’ha fet realitat i per tenir un espai dedicat al record i no oblidar les víctimes ni el mal que produeixen els accidents. De la mateixa manera, ens seguim comprometent en la lluita contra la Violència Viària, que segueix encara present en la nostra mobilitat.