NOU ANY, NOVES OPORTUNITATS

Des de Stop Accidentes ens fem ressò del balanç del passat any 2023 presentat per la DGT, tancant l’any amb un total de 1.145 persones mortes i un total de 4.495 persones ferides de gravetat en els més de 448,7 milions de desplaçaments en tot el territori espanyol.

Considerem que és una xifra inacceptable. Cada mort i cada persona lesionada en un sinistre vial és una tragèdia que afecta, no sols a la persona sinó a tot el seu entorn familiar i social. I aquests sinistres vials SÓN EVITABLES.

Des de l’associació ens continuarem comprometent aquest 2024 a treballar per a disminuir la sinistralitat viària, organitzant actuacions molt específiques que van dirigides a col·lectius concrets (vianants, conductors, ciclistes, etc.) A més, per a nosaltres és molt important adaptar-nos a tot el cicle vital d’una persona, de manera que ajustem els nostres missatges de conscienciació en funció del col·lectiu al qual volem sensibilitzar (infants, joves, adults, persones grans).

Una altra part molt important en la qual continuarem treballant és la d’oferir una atenció integral i efectiva, tant psicològica, com a social i jurídica, a aquelles persones que ho necessitin per haver sofert les conseqüències directes que deixen els sinistres de trànsit.

Des de l’associació som molt conscients que viure una experiència traumàtica com la de sofrir un sinistre de trànsit o bé la pèrdua d’un ser estimat o familiar, són esdeveniments vitals molt dolorosos i estressants que canvien la vida de les persones. Per això, si alguna vegada has sofert un sinistre o algun familiar teu s’ha vist afectat, t’informem dels serveis que tens a la teva disposició oferts per Stop Accidents:

• Assessorament social, psicològic i jurídic: Posem a la vostra disposició un servei gratuït d’orientació especialitzada a víctimes de trànsit i familiars.
• Grups de suport i ajuda mútua: Són espais on es dona suport emocional a persones que han sofert aquesta experiència, sota un clima acollidor, sense prejudicis i respectuós. Es comparteixen experiències amb altres persones que es troben en la mateixa situació i s’obtenen eines que ajuden a afrontar la nova realitat. Actualment, les sessions de grup es fan en línia, cada 1r i 3r dijous de mes a les 18.00 h.
• Cibercafé: Un espai en línia informal on connectar amb altres persones que han passat per una situació similar i trobar un entorn pròxim, segur i de confiança. Cada setmana els dilluns a les 16:00h i es van tractant diversos temes relacionats amb l’afrontament d’un sinistre de trànsit, així com altres temes d’interès general.
• Tallers de Psicologia Positiva: és un espai molt dinàmic on es proposen exercicis que ajuden a estimular el bon humor, donant validesa a totes les emocions. Es crea un espai d’evasió, on alliberar tensions, això ajuda a estar més conscient del nostre entorn, la qual cosa permet una mobilitat més segura tant si anem caminant, amb cotxe, moto, bicicleta o patinet. Actualment les sessions de grup es fan el 1r dimecres de cada mes a les 17:30h i presencials dos dilluns al mes a les 11:00h (consultar per a més horaris i llocs en format presencial).
• Tallers de Mindfulness: l’atenció plena és una capacitat que ens ajuda a ser conscients del moment present, de manera que fa que puguem estar més concentrats en les activitats que fem a cada moment, deixant de costat les distraccions. En aquestes sessions s’ofereixen estratègies i tècniques per a aprendre a controlar aquesta habilitat, amb l’objectiu d’equilibrar el nostre cos i ment. Aquest treball de ser conscients de l’aquí i l’ara, ens ajuda a desplaçar-nos d’una manera més segura, evitant d’aquesta manera els desplaçaments automàtics (el: “no sé com he arribat aquí”) que ens poden posar en perill en anar pensant en altres coses i no ser conscients del nostre entorn.
Actualment, les sessions de grup es fan en línia, el 3r dimecres de cada mes a les 19h i el 3r dissabte de cada mes a les 10:00h.

Per a obtenir més informació sobre qualsevol servei o activitat, podeu contactar amb nosaltres a través del correu: info@stopaccidentes.cat o en el 93 245 40 48.

També podeu inscriure-us directament als nostres tallers accedint al següent formulari: https://www.sslstopaccidentes.org/talleres.html

Equip de Stop Accidents